Početna Prijedorski region OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG LJUBAVNIKA ZBOG PROGANJANJA

OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG LJUBAVNIKA ZBOG PROGANJANJA

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru podiglo je optužnicu protiv muškarca čiji su inicijali Ž.B. zbog proganjanja B.R. sa kojom je bio u intimnoj vezi.
U optužnici se navodi da je Ž.B. od novembra 2018. do kraja 2019. godine pratio i uhodio B.R. sa kojom je prije toga bio u intimnoj vezi, nastojeći da
sa njom uspostavi neželjeni kontakt i izazivajući kod nje promjene životnih navika, tjeskobu i strah za vlastitu i bezbjednost njoj bliskih lica.

On je nastojao da sa oštećenom uspostavi kontakt direktno i preko trećih lica, slao joj poruke putem mobilnog telefona i aplikacije mesindžer u kojima je tražio da se sastanu i razgovaraju, što ona nije željela.

Optuženi je oštećenu pozivao putem mobilnog telefona, presretao na ulici tražeći da razgovaraju, a kada bi odbila, prijetio je da će ostati bez posla, slao je njenom suprugu SMS poruke i njihove zajedničke fotografije, pozivao njenog maloljetnog sin i majku i slao poruke njenoj drugarici.

Optužnica Ž.B. tereti za krivično djelo proganjanje za koje je Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana kazna zatvora od šest mjeseci do tri godine.