Početna Region Optužili migrante da su im zapalili košnice, a onda je otkrivena istina

Optužili migrante da su im zapalili košnice, a onda je otkrivena istina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javnost u Apatinu požurila je da za šokantno spaljivanje 46 pčelinjaka optuži nekog od korisnika lokalnog centra za azilante, ali je policijskom istragom utvrđeno da se radi o – lokalnom piromanu.

Apatinac Roland Rajić jedva je došao k sebi od šoka nakon što mu je prošle nedjelje izgorjelo 26 pčelinjih društava, a samo tri dana kasnije neko mu je zapalio još 20 košnica.

U početku se sumnjalo da je to djelo migranata kojih u posljednje vrijeme ima sve više u tim krajevima i predstavljaju “dežurne krivce” za sva krivična djela, međutim ispostavilo se da je riječ o M. Č., mještaninu Prigrevice nadomak Apatina koji je uhapšen i koji je, kako nezvanično saznaje Blic, priznao da je zapalio Rajićeve košnice.

I. Č. koji radi kao čuvar u jednoj firmi udaljenoj par stotina metara od zapaljenih košnica je u policiji rekao da je podmetnuo požar zato što ga je navodno ujela jedna pčela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Istragom je utvrđeno da se uopšte nisu poznavali niti su se ikada ranije vidjeli, a da je Rajićeve košnice počinilac odabrao zato što su malo zabačene i nisu pred očima prolaznika – objašnjava izvor blizak istrazi.

Kaže i da ih je istraga dovela do otvaranja starih slučajeva koji su pripisivani migrantima – paljenje bandere, stabala, cijele šume jednom prilikom – a sada, operativnim radom, sve se više stiče utisak da ih je počinio upravo M. Č.

Vlasnik pčelinjaka potvrdio je navode policije.

cera - Optužili migrante da su im zapalili košnice, a onda je otkrivena istina