Početna Prijedorski region Opšta bolnica Prijedor: Za opremanje angio-sale 1,3 miliona maraka

Opšta bolnica Prijedor: Za opremanje angio-sale 1,3 miliona maraka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U opremanje angio-sale u Opštoj bolnica “Dr. Mladen Stojanović” u Prijedoru bit će uložena 1,3 miliona maraka.

Strateški razvoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Riječ je o sredstvima klirinškog duga koje je Vlada RS usmjerila za ove namjene – pojasnio je dr. Mirko Sovilj, direktor bolnice, koji je dodao da je ovaj projekat uz nabavku magnetne rezonance dio strateškog razvoja ove zdravstvene ustanove.

– Između ostalog, bit ćemo u prilici da uz brzu i pravovremenu dijagnozu uradimo intervenciju koja će omogućiti da se spasi srčani mišić – kaže dr. Sovilj.

Broj pacijenata sa težim srčanim tegobama, u prosjeku 20-ak mjesečno, čije je liječenje mahom nastavljano u Banjoj Luci, u Kliničkom centru RS, je i najveći argument za opremanje angio-sale i u Prijedoru.

Ona će se nalaziti u prostoru ispred hirurškog bloka. Tu je u blizini i intenzivna njega ukoliko bude bilo potrebe za nekim daljnjim intervencijama. Doktor Sovilj ističe da će angio-salu, kada bude završena, koristiti pacijenti s područja prijedorske regije, ali i Unsko-sanskog kantona.

– U Bihaću nema mogućnosti za ovakav vid intervencije koje ćemo, sasvim sam siguran, uskoro pružati ovdje. Ovim projektom prijedorska bolnica će na širem prostoru biti značajnije pozicionirana u sistemu zdravstvenih ustanova – kazao je dr. Sovilj i pojasnio da će opremanje angio-sale biti završeno u narednih nekoliko mjeseci.

Adaptacija prostora

To u startu podrazumijeva adaptaciju prostora, uz šta se priprema i specifikacija za raspisivanje tendera za nabavku opreme.

Tri kardiologa 

Bolnica „Dr Mladen Stojanović“ ima tri kardiologa i dva mlada ljekara koji se u svakom trenutku mogu usmjeriti na ovu specijalizaciju. U bolnici očekuju i najavljenu pomoć banjalučkih kolega.

 

(Avaz)

cera - Opšta bolnica Prijedor: Za opremanje angio-sale 1,3 miliona maraka