Početna BiH Omogućen ograničen rad pijacama i trgovinama bijelom tehnikom

Omogućen ograničen rad pijacama i trgovinama bijelom tehnikom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić održali su danas sastanak Glavnog koordinacionog tima povodom aktuelne situacije u vezi sa borbom protiv virusa korona, saopšteno je iz Vlade RS.

“Razmatrana je trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj, te analizirano sprovođenje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i mjera banjalučkog Štaba za vanredne situacije u borbi sa virusom korona u Republici Srpskoj”, stoji u saopštenju.

“Na sastanku je saopšteno da je novim zaključkom Republičkog štaba o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, između ostalog, omogućen rad u ograničenom vremenu trgovinama bijelom tehnikom, vodomaterijalom i sanitarijama, građevinskim materijalom, auto dijelovima, dijelovima za poljoprivredne mašine, elektromaterijalom, keramike i boja i lakova”, saopšteno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju sa je omogućen je i rad u ograničenom vremenu tržnicama na veliko, tržnicama na malo (pijace) i stočnim pijacama.

“Svi ovi subjekti dužni su organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“ za sprečavanje pojave i širenja COVID-19 bolesti na radnom mjestu”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je ponovo apelovano na građane da se striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

(BN)