Bosanskohercegovački youtuber Omer Nadarević Omčo preko svog punomoćenika advokata Edina Jakupovića oglasio se povodom teksta našeg portala pod naslovom “Bh. youtuber Omčo popularan i na stranom tržištu, rangiran kao jedan od najutjecajnijih”.

U nastavku prenosimo demanti u cjelosti:

“Ne poričemo i istina je da Nadarević Omer zv. Omčo iz Bihaća ima veliki broj pratilaca i pregleda na Jutjubu (YouTube-u). Istina je da Nadarević Omer zv. Omčo svojim radom ima i strano tržište, na kojem također ima veliki broj pregleda. Međutim, nije istina i netačni su navodi da Nadarević Omer zv. Omčo zarađuje iznose novca koji su ranije navedeni u članku.

Ovo su neistine, sa diskriminirajućim namjerama o zaradi Nadarević Omera. Svi ovi navodi o njegovoj zaradi su neistiniti, te zahtijevamo da se u konkretnom slučaju poštuju etički principi i štiti profesionalni integritet novinarstva kada su u pitanju izvori informacija. Objavljeni članak je povrijedio kodeks novinarstva kada je u pitanju privatnost, te u tom smislu zbog nepotpunih i neistinitih činjenica dovedena je u opasnost i sigurnost i život Nadarević Omera zv. Omče i njegove porodice.

Slijedom toga Nadarević Omer u cijelosti poriče činjenice o njegovoj zaradi i tvrdi da su iste natačne, što se lako može provjeriti.”