Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Domu kulture u Omarskoj je održana “Dječija smotra folklora” na kojoj je učestvovalo 250 najmlađih članova iz osam kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske. Ovu manifestaciju organizovalo je Kulturno-umjetničko društvo “Omarska” u okviru ovogodišnjeg “Prijedorskog ljeta”. Predsjednik KUD “Omarska” Ranko Andić rekao je da ovo društvo od svog osnivanja 2007. godine posebnu pažnju posvećuje dječijim grupama.

“Smatramo da je rad sa dječijim grupama baza za sljedeće vrijeme i generacije. U goste nam je došlo sedam kulturno-umjetničkih društava sa kojima sarađujemo i rado jedni drugima idemo u goste. Nadamo se da će ovo ostati djeci u lijepom sjećanju i da će naredne godine biti još više učesnika”, rekao je Andić.

Pored najmlađih članova KUD “Omarska”, u smotri su učestvovali i KUD “Vez” iz Teslića, KUD “Đerdan” iz Trna, KUD “Milan Egić” iz Brezičana, SKUD “Dr Mladen Stojanović” Prijedor, SKUD “Beli Andeo” iz Srpca, Centralni KUD “Lepa Radić” Gradiška i Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor. Smotri su prethodili defile učesnika, te takmičenje u tradicionalnim sportskim disciplinama.

Kozarski