fbpx

Omarska : Jedinstvo (Žeravica) 2:4

Nastavljaju se loši rezultati Omarske. U jedanaestom kolu Omarska je kod kuće poražena protiv Jedinstva iz Žeravice sa 4-2. Ovom pobjedom Jedinstvo se probilo na prvo mjesto na tabeli, a Omarska je ostala na četrnaestoj poziciji. Može se reći da su gosti pokazali da su u ovom trenutku mnogo kvalitetnija ekipa od Omarske i da su danas rutinski ostvarili pobjedu. Na sve probleme koje Omarska ima ove sezone, izostao je zbog povrede i najbolji igrač Romanić Bojan, a bez njega, Grahovca i Panića, Omarska nje mogla parirati spremnim i kvalitetnim gostima.

Počelo je ipak dobro po domaće. U desetom minutu Zdjelar je ubacio loptu u šesnaesterac, Rosić je dobro pratio ubacivanje i uspio je prije golmana zahvatiti loptu glavom i poslati je u mrežu. Tako je Omarska povela 1:0, ali nakon toga, gosti su preuzeli inicijativu i dominirali su do kraja poluvremena. Već u trinaestom minutu prvo griješi Nišević, pa Pađan,a to koristi najbolji akter današnje utakmice Škorić i rutinski izjednačava na 1:1.

U 39. minutu ponovo griješi Nišević, a ovaj put grešku koristi Kovljen i dovodi goste u vođstvo od 2:1. U poslednjim trenucima prvog poluvremena gosti su izveli filigransku akciju koju svojim drugim golom završava Škorić i na poluvrijeme se odlazi sa vođstvom gostiju od 3:1.

U drugom poluvremenu domaći su pokušavali pritisnuti goste, ali bez pravih prilika. Stekao se utisak da se gosti zaista lagano brane, daleko do opasne zone i da se samo čeka trenutak da odluče utakmicu. To se desilo u 76. minutu kada je Bubić istrčao kontru i savladao Jokića te doveo goste u vođstvo od 4:1. Do kraja treba istaći da je u 83. minutu kod gostiju isključen Petrović zbog dva žuta kartona, a konačan rezultat je psotavio Krecelj lijepim golom sa ivice šesnaesterca u 89. minutu.

Sad je već jasno da kriza u Omarskoj nije trenutna, već veoma duboka. Utisak je da je veliki razdor između starijih i mlađih igrača. Neki stariji igrači definitivno više ne mogu igrati na nivou koji zahtjeva ova liga, a mlađima treba vremena i rada da steknu potrebno iskustvo. Pred trenerom Vuletom je velik izazov i vjerovatno teške odluke koje se nažalost u svakom klubu moraju preduzimati kako bi se krenulo naprijed. Ovako nam slijedi put u niži rang, a da ništa ni ne pokušamo da spriječimo ispadanje. I u tom slučaju, ako već moramo ispasti, smatram da je bolje pružiti priliku mlađim igračima.

Kad smo već kod mladih, treba pomenuti da je danas za prvi tim debitovao i Delić Milan. Odigrao je svih 90. minuta, trudio se, borio i pokazao da će se na njega moći računati ubuduće.

U sljedećem kolu Omarska gostuje u Prnjavoru, a Jedinstvo dočekuje Slogu iz Doboja.

FK Omarska: FK Jedinstvo (Žeravica) 2:4

Omarska
Stadion: FK Omarska
Sudija: Jelić Mario (Banjaluka)
Gledalaca: 70
Strijelci: Rosić u 10. i Krecelj u 89.za Omarsku, Škorić u 13. i 44., Kovljen u 39. i Bubić u 76.minuti za Jedinstvo
Žuti kartoni: Jokić, Krecelj, Zdjelar, Nišević (Omarska) Stanković (Jedinstvo)
Crveni karton: Petrović (Jedinstvo) u 83. Minuti

Omarska:
Jokić, Zdjelar, Delić Milan, Nišević, Rosić, Stojnić (Jokić Marko), Krecelj, Anđić, Pađan (Pušac Milan), Hrvaćanin (Vučenović), Višić
Trener: Vuleta Milenko

Jedinstvo:
Hamzić, Bubić, Stanković, Nedić, Škorić, Milojević (Ilić), Zekonja, Petrović, Behara (Hamzić), Arežina (Pivač), Kovljen
Trener: Savić Boris

FK Omarska

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila