Početna BiH Olakšana procedura za korištenje turističkih vaučera

Olakšana procedura za korištenje turističkih vaučera

Od 1. jula u Republici Srpskoj treba da počne realizacija projekta turističkih vaučera za ovu godinu, izjavila je ministarka trgovine i turizma Srpske Suzana Gašić.

Gašićeva je navela da će, čim stupi na snagu uredba o načinu i postupku dodjele turističkih vaučera, koja je usvojena na posljednjoj sjednici Vlade Republike Srpske, pozvati da se prijave svi privredni subjekti koji su zainteresovani da pružaju uslugu smještaja i da budu uključeni u ovaj projekat.

– Uslovi ostaju isti, mogu da se prijave oni koji imaju prijavljena četiri radnika i izmirene sve poreze i doprinose – rekla je Gašićeva u Mrkonjić Gradu.

Ona je dodala da je došlo do malih promjena za korisnike vaučera, jer će svu proceduru završiti time što će se prijaviti u objekat u kojem žele da iskoriste te vaučere.

– Objekat koji pruža uslugu smještaja završiće cjelokupnu proceduru, gledali smo da što jednostavnije dođemo i do korištenja usluga i do refundacije izmirenja obaveza prema svim privrednim subjektima koji učesvuju u projektu – istakla je Gašićeva.

Ona je podsjetila da je pretprošle godine realizovan ovaj projekat sa ciljem pomoći privrednim subjektima jer je pandemija pogodila turistički sektor.

– Pokazalo se da je to odličan projekat, imali smo dobre povratne informacije i od privrednih subjekata i od korisnika vaučera. Građani Srpske su iskoristili od 45.000 do 47.000 vaučera – navela je Gašićeva.