Početna BiH Okvirni datum za popuštanje mjera – 10. maj

Okvirni datum za popuštanje mjera – 10. maj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je 10. maj okvirni datum za popuštanje mjera koje su primjenjene zbog pandemije virusa korona, jer će do tada proći tri najvažnija dana kada se očekuje masovno okupljanje građana – Vaskrs, koji je već prošao, zatim 1. maj i 6. maj – Đurđevdan.

“Nakon što prođu svi ovi važni datumi, mogli bismo da relaksiramo mere koje su uvedene. Ali, sve će zavisiti od epidemiološke situacije u zemlji”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je namjera da se već od 27. aprila počne sa uvođenjem određenih olakšica kada je riječ o ograničavajućim mjerama tokom pandemije virusa korona, koje će se ticati pojedinih djelatnosti i zanatskih radnji koje ne podrazumijevaju masovni kontakt, ali najvidljivije opuštanje mjera moglo bi da se očekuje 10. maja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Кada je riječ o trenutnoj situaciji u vezi sa virusom korona u Republici Srpskoj, predsjednik Srpske je rekla za “Sputnjik” da se svakodnevno prati epidemiološka situacija, a stručne službe redovno obavještavaju institucije i javnost o svemu.

“Možemo biti zadovoljni činjenicom da smo na vrijeme uveli sve mjere, da su te mjere dale efekte i da se sada nalazimo na nekoj prekretnici. Dovoljno smo brzo uspostavili i alternativne bolničke kapacitete, preduzeli sve one radnje koje su bile neophodne u slučaju da se desi veći broj oboljelih i da moramo imati angažman većeg broja zdravstvenih radnika. Pred nama je period kada se moramo pridržavati svih uputstava”, naglasila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Srpske je pojasnila da je moguća relaksacija mjera, ali to podrazumijeva drugačiji režim rada, života i postupanja nego prije epidemije.

“Fizička distanca ostaje jedan od prioriteta, kao i zaštita koju će pojedinci morati da nose da bi situacija bila pod kontrolom. Nadamo se da brojevi zaraženih neće porasti, da će opadati i da ćemo moći postepeno, veoma blago i polako, da se vraćamo u normalan režim”, navela je Cvijanovićeva.

(BN)

ASHA prodaja vozila