Početna BiH Okupljanje građana Novog Travnika zbog sinoćnje nesreće: Alarm institucijama

Okupljanje građana Novog Travnika zbog sinoćnje nesreće: Alarm institucijama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani Novog Travnika okupili su se u subotu na glavnom gradskom trgu u toj opštini kako upozorili na posljedice prebrze i neodgovorene vožnje te izrazili protest zbog sinoćnje saobraćajne nesreće u kojoj su poginule 30-godišnja H.A. i njena maloljetna kćerka, dok je troje djece povrijeđeno.

“Došli smo da osudimo ovo što se desilo, a istovremeno da damo podršku porodicama koje su imale tragične slučajeve na prostoru cijele BiH. Mi smo danas i sutra proglasili danom žalosti. Svi koji smo na funkcijama imamo odgovornost za ovakve slučajeve. Više puta sam upozoravao da trenutno imamo 20 ljudi kojima treba oduzeti vozačke dozvole. Mi ćemo nastojati da osiguramo pojedine ulice da se ne dozvoli ovakvim ljudima da divljaju po gradu. Ova nesreća je alarm institucijama da se obračunaju s osobama koje izazivaju ovakve nesreće”, kazao je načelnik općine Refik Lendo.

Kako su kazali mještani Novog Travnika, Nermin Rustempašić, koji je upravljao vozilom, od ranije je poznat policiji, ali i Novotravničanima koji kažu da je i ranije imao problema s alkoholom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za preminule su danas upaljene i svijeće, a više od stotinu mještana pred zgradu Opštine je došlo nakon što je događaj najavljen preko društvenih mreža, javlja Klix.ba.

Kako je ranije potvrdio Feni portpraol MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK) Hasan Hodžić, u krvi 34-godišnjeg vozača R.N., koji je priveden nakon saobraćajne nesreće u kojoj je udario u pet pješaka u Novom Travniku, bilo je više od tri promila alkohola u krvi.

U Novom Travniku danas je proglašen dan žalosti, kao i na dan sahrane poginulih. Dvoje povrijeđene djece prebačeno je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, a jedno je zadržano u bolnici u Travniku.

ASHA prodaja vozila