Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka područnoj kancelariji Mrkonjić Grad, danas, od strane Policijske uprave Mrkonjić Grad, dostavljen je izvještaj protiv dvije osumnjičene osobe: Željko Prpić, rođen 1981. godine iz Šipova i Slaviša Mihajlović, rođen 1984. godine iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekspolozivnih materija“.

Zajednička akcija

Osumnjičene osobe su uhapšene u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka područne kancelarije Mrkonjić Grad, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i PU Mrkonjić Grad.

U vremenskom periodu od mjeseca oktobra 2021. godine do dana 01.02.2023.godine, osumnjičena lica su vršila nabavku, držali radi prodaje i prodavali opojnu drogu kokain korisnicima na području Grada Banja Luka, Mrkonjić Grada i Šipova.

Bit će ispitani

Osumnjičene osobe su sprovedene u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka područna kancelarija Mrkonjić Grad i bit će ispitani od strane postupajućeg tužioca na okolnosti počinjenih krivičnih djela.

Nakon ispitivanja osumnjičenih lica a u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena.