Početna Prijedorski region Oko milion KM za pronatalitetnu politiku

Oko milion KM za pronatalitetnu politiku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Prijedor sprovodi značajne mjere pronatalitetne politike, za šta je iz budžeta za ovu godinu izdvojeno oko milion KM. Stimulisanje se odnosi na porodilje, novorođenčad, pomoć bračnim parovima u postupku vantjelesne oplodnje i kupovini prve stambene jedinice, te podršku učenicima i studentima.

– Iz Fonda za natalitet za svako novorođeno dijete isplaćuje se po 400 KM, imamo i grant za vantjelesnu oplodnju. Grad subvencioniše i kamate na stambene kredite za mlade bračne parove koji su kupili nekretninu na teritoriji Prijedora. Pomaže i Udruženja koja se bave pronatalitetnom politikom i rad Dječijeg vrtića “Radost”. Imamo i grant za talentovane učenike – pojasnio je Stevica Dronjak, šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu i NVO.

Grad Prijedor u narednom periodu planira da izradi lokalnu pronatalitetnu politiku, kako bi imala institucionalni okvir i kako bi se jasno znalo ko sprovodi i donosi ove mjere. Za narednu godinu planiraće se i dodatna budžetska sredstva, odnosno definisanje novih budžetskih stavki i grantova za pronatalitetnu politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Težimo ka tome da imamo pozitivan prirodni priraštaj. Da u našem gradu imamo što više novorođene djece, da nam škole i vrtići budu puni, te da mladi ostaju ovdje – dodao je Dronjak.

ASHA prodaja vozila