Početna BiH Oko 10. maja može doći do ukidanja vanrednog stanja

Oko 10. maja može doći do ukidanja vanrednog stanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je opredjeljenje institucija Srpske da što prije bude ukinuto vanredno stanje i da se, što je moguće više, vraćamo normalizaciji rada institucija, ali i života građana.

Na pitanje Srne koliko je realno da, u skladu sa prethodnim najavama, vanredno stanje bude ukinuto tokom maja, predsjednik Srpske je istakla da je cilj republičkih institucija da to bude što prije i s tim u vezi su i najavljena ublažavanja određenih mjera koje su na snazi već sedmicama.

 Cvijanovićeva je pojasnila da će, naravno, neke mjere koje se odnose na fizičku distancu i ličnu zaštitu pojedinaca, kao i zabranu većih okupljanja ostati na snazi još neko vrijeme, kao što je to slučaj i u svim drugim zemljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ako se stvari budu odvijale prema planu i ako uspijemo epidemiološku situaciju držati pod kontrolom, vjerujem da će i Vlada Republike Srpske već negdje oko 10. maja predložiti da se sa režima vanrednog stanja vratimo na vanrednu situaciju i da nastavimo sa postepenim uvođenjem funkcionisanja društva u neki redovniji režim – naglasila je predsjednik Republike Srpske.

(Srna)

ASHA prodaja vozila