Početna Prijedorski region OGROMNI GUBICI U TURIZMU

OGROMNI GUBICI U TURIZMU

Sektor turizma jedan je od najpogođenijih virusom korona. Zbog ograničenja putovanja, aranžmani su svedeni na minimun, a samim tim i prihodi. Zato brojne turističke agencije u Srpskoj razmišljaju o zatvaranju. U agenciji “Prevoz Janjić” u Prijedoru neće staviti ključ u bravu, iako je ovo bila jedna od najtežih godina. Svoja vrata otvorili su početkom 2020. godine, u ponudi su imali brojne aranžmane, kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu. Sve je to palo u vodu. Realizovani su samo neke od ponuda, kaže Milan Janjić, vlasnik pomenute agencije.

– Očekivanja su bila velika. Imali smo mnogo ponuda, naročito kada su u pitanju ljetovanja u Hrvatskoj, Grčkoj, Španiji i Turskoj. Imali smo dosta ugovora potpisanih sa kooperantima iz Srbije, ali realizacija je bila ravna nuli. Velika pomoć je bila u turističkim vaučerima – ispričao je on.

Nada se da će iduća godina biti povoljnija, te da će turizam stati na noge, naročito tokom ljeta, kada imaju i najviše ponuda, a i prihoda.

– Od proljeća ne očekujemo mnogo. Od maja očekujemo početak otvaranja granice. Nama je u cilju more, jer nam je tu i najveća dobit – istakao je Janjić.

Nadležnima poručuje da više vode računa o ovoj djelatnosti, koja je i te kako pogođena trenutnom situacijom. Ukoliko se nešto ne poduzme, otpuštanja radnika, ali i zatvaranje agencija su neminovni. Dodaje da je “Janjić Prevoz” jedna od turističkih agencija koja je svaku godinu završavala sa pozitivnim rezultatima.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila