fbpx

Ogorčen kaznom: “Ovo je poniženje!”

Sanjin Sefić osuđen je danas na Kantonalnom sudu u Sarajevu na 14 i po godina zatvora, zbog krivičnog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i krivičnog djela neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

Sanjin Sefić je osuđen da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, “Golfom 6”, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentkinje Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Enes Malkoč, otac od Edite Malkoč, nakon presude bio je vrlo emotivan i ekstremno razočaran visinom kazne.

– Sve vrijeme smo pričali kako Tužilaštvo nije uradilo svoj posao i ova presuda je dokaz tome. Sramno je da je neko ko je ubio dvoje djece dobio ovako malu kaznu. Ovo je ponižavajuće i osjećam se kao da su Editu ponovo pregazili – rekao je potreseni otac, piše Radio Sarajevo.

Na kraju je dodao kako je njegova porodica s presudom izgubila vjeru u državu.

U ovom predmetu optuženi su bili i Sanjinova sestra Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić, koji su se teretili za pomaganje počiniocu nakon počinjenja krivičnog djela – svi su ostali oslobođeni krivice.

(Radio Sarajevo)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila