Početna Prijedorski region Oglasili se ministrica Trivić i hotel zbog đaka iz Prijedora koji su...

Oglasili se ministrica Trivić i hotel zbog đaka iz Prijedora koji su završili na infuziji

Hitnoj pomoći obratilo se oko 40 učenika Osnovne škole “Petar Kočić” iz Prijedora od ukupno 90, koji su pohađali školu u prirodi na Jahorini.

Ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas da je resorno ministarstvo dobilo informaciju da se hitnoj pomoći obratilo oko 40 učenika Osnovne škole “Petar Kočić” iz Prijedora od ukupno 90, koji su pohađali školu u prirodi na Jahorini.

Trivić je rekla da će Ministarstvo dobiti informacije od inspektorata o uzroku toga.

“Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske će dobiti i informacije od inspektorata izlaskom na teren da bi se utvrdilo zašto je došlo do toga, zašto su učenici došli u slabo zdravstveno stanje”, rekla je Trivić novinarima u Banjaluci.

Pripadnici Instituta za javno zdravstvo RS, kao i Inspekcija za hranu Odjeljenja za inspekcijske poslove Istočnog Sarajeva trenutno vrše kontrole u hotelu “Nebojša” na Jahorini, potvrđeno je “Nezavisnim” u ovom hotelu.

Naime u hotelu “Nebojša” su proteklog vikenda odsjeli učenici petog razreda Osnovne škole “Petar Kočić” iz Prijedora, koji su na Jahorinu došli na četvorodnevnu školu u prirodu, ali su se tokom tog perioda razboljeli i čak 18 djece je završilo na infuziji.

Kako su u hotelu “Nebojša” naveli danas je trebalo da im stigne još jedna grupa učenika, ali su, iz predostrožnosti, morali da otkažu.

“Nama je trebalo da dođe jedna grupa danas, ali smo čisto iz predostrožnosti, dok se ne urade sve kontrole, otkazali”, rekli su u ovom hotelu.

Dodali su da rezultate kontrola očekuju u petak

“To su kontrole čiji rezultati se čekaju oko četiri dana, mi se nadamo da u petak možemo imati razultate”, kazali su u ovom hotelu.

Kako je ranije za “Nezavisne novine” potvrdila Gordana Bosančić, direktorica ove škole, na Jahorinu su prethodnog vikenda došla četiri odjeljenja petog razreda, odnosno 91 učenik, sa četiri učitelja, pedagogom i ljekarom, te da su odsjeli u hotelu “Nebojša”.

Već dan nakon dolaska djeca su se požalila na mučnine, a u poslijepodnevnih časovima su počeli da povraćaju.

Učenike su učitelji odveli u hitnu, gdje je 18 učenika primilo infuziju, a narednog dana su učenici vraćeni u svoje domove u Prijedoru, te se sad većina njih osjeća bolje.