Početna Vijesti Oglasila se porodica Mutap: Alisa je u petom mjesecu trudnoće, evo kome...

Oglasila se porodica Mutap: Alisa je u petom mjesecu trudnoće, evo kome su se sve “zahvalili”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgubila je sedam kiloframa u proteklih šest dana, navodi se u saopćenju porodice Mutap

Porodica Alise Ramić, djevojački Mutap, danas je prvi put stupila u kontakt sa njom, nakon hapšenja koje se dogodilo 16. juna. Tim povodom su se javno oglasili i prozvali sve koji su na bilo koji način povezani sa njenim hapšenjem.

– Visokorizična trudnica (s dijagnosticiranom epilepsijom od ranog djetinjstva) u petom mjesecu trudnoće je izgubila sedam kilograma u proteklih šest dana. I jutros je dobila kontrakcije…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvala državnom tužiocu Ćazimu Hasanspahiću. Hvala Vam Ćazime, što ste odbili svaki naš zahtjev za ponovno vještačenje Alise pred međunarodnim vještacima.

Hvala državnom Tužilaštvu što živimo u državi u kojoj, ako se sjetiš ne ideš u zatvor, a ako se ne sjetiš, zatvor.

Hvala Vam i za tatu koji je u pritvoru već peti mjesec za djelo u kojem se tereti da je zajednom s Murizom Memićem nudio novac za vozilo za koje se sumnjalo da je učestvovalo u krivičnom djelu od dana 8.2.2016 god. Hvala Vam što je moj tata u zatvoru, a Muriz Memić na TV-u.

Hvala sudiji Suda BiH gospođi Tatjani Kosović na izricanju ove najstrožije mjere. Hvala Vam gđo Tatjana, prvo kao ženi, a onda kao sudiji.

Hvala Arijani, Murizu i ostalim “stijenama” koje prikrivaju tog ubicu/ubice i ne žele da kažu, a znaju. Izgleda da ste dobili što ste htjeli. Heroji nacije.

I na kraju, želimo zaista da zahvalimo svim ljudima koji su se javili sa svojim iskustvima, a koji su usljed nekog traumatičnog događaja, da li saobraćajne nesreće, udarca, pretprljenog straha, naročito traumatičnog događaja, dobili blokadu sjećanja na te iste događaje.

Srdačan pozdrav za heroje, sudije, kadije i stijene i njihove efendije, stoji u saopćenju porodice Mutap.