Početna Crna hronika Oglasila se policija povodom hapšenja članova grupe PRAVDA ZA DAVIDA u Banjaluci

Oglasila se policija povodom hapšenja članova grupe PRAVDA ZA DAVIDA u Banjaluci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi udruženja “Pravda za Davida” pozvali su u utorak popodne predstavnike medija na konferenciju, kako bi informisali javnost o, kako je navedeno, “neradu Tužilaštva i nastavku prikrivanja ubica Davida Dragičevića i nakon više od dvije godine”.

Na pres konferenciji pojavili su se pripadnici MUP-a koji su zamolili prisutne da se raziđu. Nakon što je Ozren Perduv odbio da postupi po naređenju policajaca on je priveden

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka danas, 07.07.2020. godine u 18,20 časova slobode su lišili devet pripadnika i aktivista političke partije „Pokret pravde“ i to lica inicijala S.G., M.M., A.V., M.K., K.Ć., G.B., Ž.S., Z.Š. i E.K. jer su počinili prekršaje iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju. O svemu je obavješten dežurni sudija Osnovnog suda – Odjeljenje za prekršaje Banja Luka”, saopšteno je PU Banjaluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ranijem saopštenju PU Banjaluka oglasila se povodom hapšenja Ozrena Perduva:

Policijski službenici prekinuli neprijavljeno javno okupljanje

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka danas, 07.07.2020. godine u 18,00 časova upozorili su pripadnike i aktiviste političke partije ‘Pokret pravde’ da prekinu javno okupljanje na Trgu Krajine u Banjaluci, jer isto nije organizovano u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS. Naime, nakon što su odbili da postupe po nalogu policijskih službenika da se raziđu, policijski službenici su u skladu sa Zakonom o prekršajima Republike Srpske priveli u prostorije Policijske stanice Banjaluka Centar lice O.P., organizatora ovog neprijavljenog javnog okupljanja zbog počinjenog prekršaja iz obasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju. Organizatori ovog javnog skupa koji nije prijavljen u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, nije imao ni dozvolu Administrativne službe Grada Banjaluke za zauzimanje javne površine”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Iz neformalne grupe građana i ranije su upozoravali da policija ne pravi razliku između neformalne grupe građana Pravda za Davida i političkog pokreta Pravda.

ASHA prodaja vozila