Početna Svijet Odzvonilo elekričnim trotinetima: U ovoj državi moguće zabrane već od ljeta

Odzvonilo elekričnim trotinetima: U ovoj državi moguće zabrane već od ljeta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemačka bi od ove godine mogla da bude još jedna u nizu evropskih država koje ograničavaju upotrebu električnih trotineta.

Ako Bundesrat, gornji dom nemačkog parlamenta, bude usvojio izmene Zakona o saobraćaju, električni trotineti bi mogli da budu proterani sa ulica od 1. juna.

Predloženi amandmani daće nemačkim gradovima diskreciono pravo da samostalno donose odluke o tome da li će ograničiti ili potpuno zabraniti upotrebu ovog sve popularnijeg alternativnog prevoznog sredstva, piše Politika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, kompanije koje se bave iznajmljivanjem desetina hiljada prevoznih mikrosredstava su u strahu jer bi ovakva izmena zakona potencijalno ugrozila njihovo poslovanje.

U ovim lakim električnim vozilima mnogi vide jeftin prevoz koji ne zagađuje životnu sredinu, dok su za druge prava „napast“, zbog raširenog vandalizma i haotične vožnje, kao i zbog nekoliko ozbiljnih saobraćajnih udesa u Minhenu.

Po donošenju ovakve odluke Nemačka ne bi bila usamljena u svojim namerama. Pariz, Brisel i Milano već su usvojili uredbe koje ograničavaju upotrebu ovih prevoznih sredstava.

cera - Odzvonilo elekričnim trotinetima: U ovoj državi moguće zabrane već od ljeta