fbpx

Održano veče horske muzike ” Cijeli svijet-jedan hor”

Grad Prijedor je i ove godine obilježio Svjetski dan horskog pjevanja i to revijom horova ” Cijeli svijet- jedan hor” koja je održana večeras u Pozorištu Prijedor.

Cilj manifestacije je popularizacija horskog pjevanja, omogućavanje većeg broja nastupa našim horovima i pružanje mogućnosti prijedorskoj publici da, pored Festivala “Zlatna vila”, prisustvuje još nekom koncertu horske muzike.
U cjelovečernjem programu nastupili su horovi osnovne i srednje muzičke škole “Savo Balaban”, hor Kulturno-umjetničkog društva”Osman DŽafić”, Prijedor te hor”A vista” Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Dr Mladen Stojanović” .
Učesnike ove večeri horske muzike pozdravio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je istakao da, nastavljajući bogatu tradiciju horskog pjevanja dugu 133 godine, grad Prijedor u kontinuitetu posvećuje veliku pažnju razvoju ove muzičke discipline.
” Naši horovi se večeras pridružuju globalnoj porodici od 300 horova iz 59 zemalja svijeta koji pjesmom obilježavaju ovaj dan i svima poručuju da se ovom našom planetu nikada ne čuju disonantni tonovi već da žive složno i saglasju kakva je i horska muzika”, poručio je Đaković.
Svjetski dan horskog pjevanja međunarodni je dan koji se obilježava svake godine, na drugu nedelju u decembru.Toga dana, horovi cijelog svijeta slave horsku pjesmu. Hiljade horova sa desetinama hiljada pjevača izvode kompozicije promovišući ljubav prema horskoj muzici i prenoseći je na publiku.
Prijedor je prošlogodišnjim koncertom postao dio ove velike međunarodne manifestacije, a čiji je organizator Gradska uprava Prijedor.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila