Početna Sport ODRŽANO PRVENSTVO U ŠAHU ZA PENZIONERE

ODRŽANO PRVENSTVO U ŠAHU ZA PENZIONERE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dursum Talić predstavljaće općinu Sanski Most na pojedinačnom šahovskom prvenstvu USK za penzionere na kojem će nastupiti pobjednici iz svih osam općina našeg Kantona, a ovaj sportski događaj će se održati 26. oktobra u Bihaću.

Talić je jučer osvojio prvo mjesto na općinskom takmičenju penzionera. Savez udruženja penzionera / umirovljenika Unsko – sanskog kantona ovih dana u svim općinama kantona organizuje šahovska prvenstva, a povodom obilježavanja Dana penzionera Federacije BiH. Tako je jučer održano pojedinačno prvenstvo penzionera u šahu za članove Udruženja penzionera Općine Sanski Most.

Takmičenje je održano u prostorijama Udruženja uz stroge epidemiološke mjere, a pravo nastupa je imalo samo deset takmičara. Igralo se po Bergerovom sistemu takmičenja, tempo igre 15 minuta po igraču, Prema riječima Ismeta Seferovića, predsjednika Udruženja penzionera općine Sanski Most, cilj organiziranja ovog sportskog događaja je da se građani treće životne dobi ujedno i međusobno druže. Prvo mjesto općinskog prvenstva u šahu za penzionere je osvojio Dursum Talić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ovo je treći put da se organizuje šahovsko prvenstvo za članove Udruženje penzionera općine Sanski Most, a pomenimo da je i prošle godine pobjednik bio Dursum Talić. On će ponovo predstavljati općinu Sanski Most na pojedinačnom šahovskom prvenstvu USK za penzionere na koje će nastupiti pobjednici iz svih osam općina Kantona, a ovaj sportski događaj će se održati 26. oktobra u Bihaću.

ASHA prodaja vozila