Početna Prijedorski region Održano Drugo savjetovanje voćara u Prijedoru

Održano Drugo savjetovanje voćara u Prijedoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruženje voćara grada Prijedora u saradnji s Gradskom upravom organizovalo je Drugo savjetovanje za voćare. Bila je to prilika da voćari unaprijede svoje znanje i potenciraju gorući problem, nedostatak adekvatnog skladištenja voća.Distributivni  centar jedno je od rješenja koje će voćarima pomoći da plasiraju svoje proizvode. Osim ovog, na Drugom savjetovanju voćara čuli su i praktične savjete kako uzgojiti zdravu i kvalitetnu voćku.

Mladen Marjanović, predsjednik Udruženja voćara kaže da je riječ o gorućim temama. – Teme su upravo one goruće. Od same proizvodnje, problema u proizvodnji do plasmana i borbe na tržištu, na koji način da ostvarimo svoju konkurentnost na svaki dan sve težem i zahtijevnijem tržištu – rekao je Marjanović.

Predavanju je ispred „Galenike“ prisustvovao Predrag Milovanović, a kompanije „Singente“  Dalibor Dončić koji su poručili da im je cilj da u komplesnoj voćarskoj proizvodnji potrošaču ponude zdrav i kvalitetan proizvod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjetovanju voćara prisustvovao je gradonačelnik Prijedora  Milenko  Đaković.  On je istakao dobru ideju udruživanja voćara koji žele poboljšati uslove rada i najavio izgradnju prve faze hladnjače u narednoj godini za šta će iz budžeta Grada biti izdvojeno 200.000 KM.

ASHA prodaja vozila