Početna Prijedorski region ODRŽANO DONATORSKO VEČE ZA IZGRADNJU PAROHIJSKOG DOMA NA URIJAMA

ODRŽANO DONATORSKO VEČE ZA IZGRADNJU PAROHIJSKOG DOMA NA URIJAMA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani Urija organizovali su donatorsko veče za izgradnju parohijskog doma pored Hrama Svetog proroka Ilije. Protojerej Mladen Majkić kaže da parohijski dom ima puni smisao u produžetku liturgije, gdje vjerujući narod nastavlja da se okrepljuje i duhom i tijelom.

Predsjednik Građevinskog odbora, Igor Kneginjić ističe da će Svetosavski parohijski dom biti velelepan objekat od 500 kvadrata, u koji će moći da se smjesti do 200 ljudi. Mještanin Urija i jedan od organizatora donatorske večeri, Saša Bursać naglašava da su se odazvali i ljudi iz drugih opština i da će uskoro početi radovi na izgradnji.

Gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović poručio je da se samo zajedništvom, slogom i jedinstvom može napraviiti mnogo toga, pa i parohijski dom. Za izgradnju Svetosavskog parohijskog doma potrebno je oko 450.000 KM. Dio sredstava obećala je i Željka Cvijanović, predsjednik RS. Iz gradskog budžeta biće izdvojeno 50.000 KM. Sudeći po broju prisutnih privrednika i preduzetnika, za očekivati je da će na donatorskoj večeri biti prikupljen značajan dio sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

kozarski.com