Početna Prijedorski region Održana vježba traganja i spašavanja

Održana vježba traganja i spašavanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Kluba ekstremnih sportova “Kondor” iz Sanskog Mosta održali su u proteklu nedjelju vježbu kompleksnog tipa kojom prilikom su kombinovali različite tehnike traganja za unesrećenima i njihovog spašavanja.

Tokom vježbe, koja se odvijala na lokalitetu ušća rijeke Dabar u Sanu, korištena je i oprema koju je klub dobio ili nabavio, kao i materijalno tehnička sredstva s kojima raspolažu. Prema riječima predsjednika ovog kluba Edina Seferovića, ovom prilikom su demonstrirali različite tehnike te pokazali visok stepen obučenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi kluba su još jednom pokazali da su spremni u svako doba priskočiti u pomoć i spašavaati ljudske živote i materijalna dobra. Poseban izazov za sve članove kluba bio je aplinistički zadatak i spuštanja sa stijene koja je visoka preko 60 metara. I ova vježba još jednom je pokazala koliko znači jedan dobro uvježbani tim spasilaca.

Klub ekstremnih sportova “Kondor” inkorporiran je u lokalni sistem civilne zaštite u ovoj lokalnoj zajednici i danas znčajan broj članova svih uzrasta. Podsjećamo na doprinos članova ovog kluba u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara tokom katastrofalnih poplava koje su prije nešto više od pet godina pogodile Sanski Most. Također, klub je u proteklom periodu realizirao niz raznih projekata koji su imali širi društveni značaj za građane Sanskog Mosta.

ASHA prodaja vozila