Početna BiH Održana vježba MUP-a RS i žandarmerije

Održana vježba MUP-a RS i žandarmerije

Lukač je potvrdio kako je Jahorinu nenajavljeno u toku vježbe nadletao EUFOR-ov helikopter

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a danas je organizovalo taktičko-pokaznu vježbu na Јahorini.

U vježbi su učestvovali policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i Јedinice žandarmerije Istočno Sarajevo.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač kazao je da se na ovaj način pokazuju opremljenost i obučenost.

“Ovo vježbe ranije su planirane, a izvedena je vrlo uspješno. Na Jahorni je planirano i otvaranje stanice policije. Ovo je veliko gradilište, a i sada se zna skupiti desetak hiljada ljudi. To je mali grad”, kazao je Lukač.

Lukač je potvrdio kako je Jahorinu nenajavljeno u toku vježbe nadlijetao EUFOR-ov helikopter, što je omelo održavanje vježbe i polijetanje drugog helikoptera entitetske policije. Kasnije je rečeno da je Jahorinu nadlijetao i avion NATO-a.

Kako je najavljeno, izvedena je vježba sprečavanja upada terorističke grupe koja ima namjeru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar “Јahorina”.

U isto vrijeme organizovana je i vježba u Donjim Baraćima kod Mrkonjić Grada, a učestvovali su pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i jedinica žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor.