Početna Prijedorski region ODRŽANA SMOTRA PASA SVIH RASA

ODRŽANA SMOTRA PASA SVIH RASA

U Prijedoru je juče u organizaciji gradskog Kinološkog društva održana ocjenska smotra pasa svih rasa. Vlasnici 70 pasa iz deset BiH gradova stigli su u Prijedor, kako bi njihovi ljubimci dobili ocjenu za izgled. Ocjene eksterijera, od jedan do pet, su važne za prijavu legla i vađenja rodovnika za štenad.  To najbolje znaju kinološke sudije koje ocjene daju prema standardima koji su propisani za svaku rasu posebno.

– Počev od gabarita, veličine, srazmjernosti, boje, dužine, kvaliteta i pigmenta dlake, zubala, oblika glave, leđa, eksremiteta i svih ostalih dijelova tijela – kaže Radovan Mazalica, kinološki sudija iz Novog Grada i predsjednik Kinološkog saveza RS.

Zbog korone posljednje dvije godine nije bilo izložbi takmičarskog karaktera. – Ovo je najbezbolniji korak koji smo mogli učiniti, da ispoštujemo odgajivače, kinologe kako bi ocijenili svoje pse koji do sada nisu imali ocjene, da mogu ići u priplod – kaže Mladen Goronjić, predsjednik Kinološkog društva Prijedor koje se potrudilo da na smotri ispoštuje i sve naložene epidemiološke mjere.

KV

ASHA prodaja vozila