Početna Prijedorski region Održana Osnivačka skupština Bosanskog kulturnog centra

Održana Osnivačka skupština Bosanskog kulturnog centra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedoru je juče održana Osnivačka skupština Bosanskog kulturnog centra. Učesnici skupštine razmatrali su osnivački akt i statut, a imenovani su i organi udruženja, čiji je osnovni cilj očuvanje, promocija i razvoj kulturnog života naroda Bosne i Hercegovine, rekao je Sanel Jakupović, član Inicijativnog odbora za osnivanje Bosanskog kulturnog centra.

-Cilj je interakcija naroda Bosne i Hercegovine sa drugim narodima i njihovim kulturama. Kroz naše programske aktivnosti u budućem periodu ćemo pokušati da taj stepen kulturne promocije unaprijedimo – dodao je Jakupović.

U Bosni i Hercegovini mnogo je negativne energije, a Bosanski kulturni centar trebao bi da okupi ljude koji će raditi na promociji pozitivnih stvari, smatra Enes Hašić, koji je izabran za potpredsjednika Skupštine ovog udruženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Ovo bi trebalo biti mjesto na kojem će se pričati o dobrim stvarima, o budućnosti mladih. Mene raduje da je ovdje jako puno mladih i nadam se da će oni prepoznati potrebu da se druže, da razgovaraju, da se i ne slažu, ali da nađu odgovore na vlastitu budućnost na ovim prostorima – izjavio je Hašić.

Osnivačkoj skupštini Bosanskog kulturnog centra prisustvovali su i predstavnici domaćeg i stranog diplomatskog kora. Inicijativa za osnivanje pomenutog udruženja pokrenuta je u januaru ove godine.

B.D.

ASHA prodaja vozila