Početna Prijedorski region ODRŽANA MANIFESTACIJA “CARSTVO DRUGARSTVA”

ODRŽANA MANIFESTACIJA “CARSTVO DRUGARSTVA”

Povodom Međunarodne nedjelje djeteta, u Prijedoru je danas održana manifestacija “Carstvo drugarstva” na kojoj su učestvovali učenici prijedorskih osnovnih škola, Centra “Sunce”, mališani vrtića “Radost”, pobjednica bh. radijskog festivala i vicešampioni festivala „Ritam Evrope 2021“. “Carstvo drugarstva” je projekat koji se već 16 godina realizuje u formi radijske emisije, a sada je po prvi put organizovan kao manifestacija na Malom gradskom trgu.

“Ovom manifestacijom promovišemo kulturno stvaralaštvo djece u njihovim školama i vrtićima, odnosno pokazujemo šta to oni uče tokom vannastavnih aktivnosti”, rekao je Saša Goronja, autor i koordinator Manifestacije.

Pokrovitelj je gradonačelnik Prijedora koji je potencirao opredjeljenje Gradske uprave da se mladima posveti više pažnje. To je, kako je rekao, primjetno i po izgradnji igrališta u okviru akcije “Za sretno djetinjstvo”.

“Po prvi put organizujemo ovu manifestaciju za naše mališane. Nadam se da će to prerasti u tradiciju kojom ćemo jasno staviti do znanja da su nam djeca najbitnija. Povodom Nedjelje djeteta, u petak ću ugostiti u svom kabinetu jednu vrtićku grupu, tako da će najmlađi nakratko sjesti u fotelju gradonačelnika”, rekao je Dalibor Pavlović.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila