Početna BiH Održana javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2019.godinu

Održana javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2019.godinu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2019.godinu okupila je danas u Gradskoj upravi Prijedor korisnike budžeta, ali i građane Prijedora, predstavnike nevladinih organizacija i sve zainteresovane da neke svoje interese ostvare kroz gradski budžet.

Načelnik Odjeljenja za finansije Biljana Malbašić je novinarima izjavila da je zadovoljna i interesom građana i tokom rasprave.
” Naši građani najčešće ne razumijevaju put kojim mogu doći do realizacije svojih zahtjeva buduću da Gradska uprava sve svoje aktivnosti provodi kroz resorna odjeljenja koje pokrivaju određene oblasti života u našem gradu”, istakla je Malbašićeva.
Ona je dodala da se stoga većina pitanja iz mjesnih zajednica upravo i odnosila na pitanja infrastrukture, kao i iz oblasti socijalne zaštite.
” Mislim da smo shvatili zahtjeve naših građana i nije to u nekom finansijskom zahtjevu nije ni prevelik zalogaj, ali ćemo razmotriti sve ove zahtjeve i vidjeti i kome možemo izaći u susret”, rekla je Malbašićeva.
Budžet grada Prijedora za 2019. godinu u formi nacrta iznosi 41.977.858 KM i manji je u odnosu na rebalans budžeta za 2018.godinu koji je iznosio 44.528.996 KM i to zbog kreditnih sredstava koje se nalaze u budžetu i nisu još realizovana.
Nacrt budžeta će se pred obornicima naći 12.decembra za kada je zakazana 21.sjednica Skupštine grada.

ASHA prodaja vozila