Članice Plesnog studija ” Top dens” Tea Jovanić , Ilea Vuković, Martina Đaković, Lidija Lipovac, Nada Studen te mlada vokalna solistkinja Katarina Balaban predstavljaće Prijedor na ovogodišnjem dječijem muzičkom takmičenju televizijskog progama ” Ritam Evrope”.

Ove mlade Prijedorčanke pobjednice su današnje audicije koja je održana po treći put u ovom gradu i koja je okupila dvadesetak talentovanih mladih pjevača i plesača.
Da je riječ o takmičenju koji privlači mlade i talentovane plesače i pjevače potvrđuje podatak da su Tea , Ilea i Katarina i prošle godine predstavljale Prijedor i plasirale se među tri najbolje ekipe. Kao i one, tako i Lidija Lipovac, koja je na ovom takmičenju Prijedor predstavljala 2021. godine , potražiće svoju novu šansu za osvajanje prvog mjesta na ovogodinjem takmičenju koje će biti održano u oktobru ili novembru u Gradišci.
” Bilo mi je jako interesantno i lijepo, baš smo se fino provele, osvojile smo tada drugo mjesto tako da mislim da će opet biti jako interesantno , a plesom se bavim već šest godina” izjavila je novinarima Lidija Lipovac.
Šef protokola i organizacije televizijskog programa ” Ritam Evrope” Lazar Veselinović potvrdio je novinarima da je ovo treća godina za redom kako grad Prijedor učestvuje i podržava svoju djecu i omladinu da se talentovani u pjesmi i plesu dalje negde profilipu kroz ovaj program.
” Ove godine ćemo imati svoje kampove u Gradišci koji je grad domaćin i gdje će doći predstavnici 20 gradova i opština, učesnika ovogodišnjeg takmičenja iz Republike Srpske. To je rekordan broj, ranije ih je bilo 12, a to samo govori o kvalitetnom radu sa omladinom koja želi da na ovaj nači stiče nova znanja, nove prijatelje i nova iskustva u sferama koje ih interesuju”, rekao je Veselinović.
Inače, pored promocije mladih talenata uzrasta od 12 do 21 godine , ovo takmičenje, koje nazivaju i malom “Evrovizijom”, prilika je za promociju lokalne zajednice iz koje dolaze učesnici. Grad Prijedor omogućiće besplatnu pripremu takmičarima, koji će se predstaviti plesom, koreografijom i pjevačkim sposobnostima.
Prenos takmičenja realizuje Radio televizija Republike Srpske, a domaćin događaja je grad pobjednik ovog televizijskog prenosa na prethodnom takmičenju, čiji predstavnici kao pobjednici imaju obezbijeđeno putovanje i posjetu državi čiju zemlju predstavljaju pjesmom koju izvode. Prošlogodišnji pobjedik je ekipa iz Gradiške, koja je za nagradu osvojila putovanje u Španiju, državu čiju su pjesmu izvele na takmičenju ” Ritam Evrope” u Kotor Varošu.