Početna Sport Održan turnir u ženskom fudbalu

Održan turnir u ženskom fudbalu

U organizaciji ŽFK “Sloga”, u Prijedoru je održan Turnir u ženskom fudbalu, na kojem su učestvovali klubovi iz Sarajeva, Banjaluke, Prijedora, Bosanske Krupe i drugih gradova Bosne i Hercegovine. Prvo mjesto kod kadeta zauzeo je ŽFK “Spartak”, Banjaluka, dok je najuspješnija ekipa kod juniora “SFK 2000 SARAJEVO”. Učesnici su pohvalili organizaciju turnira, istakavši da bi sličnih sportskih događaja trebalo biti što više.

“Čestitam organizatorima. Potrebno je još ovakvih turnira, da bismo širili svijest o ženskom fudbalu i promovisali klubove”, rekla je Sanja Vučković, kondicioni trener ŽFK “Borac”, Banjaluka.

Da ženski fudbal ima budućnost, potvrđuje veliki broj učesnica mlađih uzrasnih kategorija. Ženski fudbalski klub “Sloga” Prijedor, osnovan je prije godinu dana i imaju preko 50 članova. Nadaju se da će ovaj turnir postati tradicionalan.

“Po prvi put smo organizovali ovaj turnir, a učestvovalo je deset ekipa iz sedam gradova RS i Federacije BiH. Atmosvera je bila savršena, a najbitnije da mladi igraju i da su svi zadovoljni”, rekla je Una-Milana Pjević, trener ŽFK “Sloga”.

Turnir je održan uz podršku Grada Prijedora i brojnih sponzora.