Početna Kultura Održan svečani božićni koncert pod nazivom „Prvi put u Prijedoru“ (FOTO)

Održan svečani božićni koncert pod nazivom „Prvi put u Prijedoru“ (FOTO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruke međusobnog uvažavanja i zajedničkog načina življenja

U Pozorištu Prijedor je u subotu 21.12.2019.godine pred velikim brojem gostiju održan svečani božićni koncert pod nazivom „Prvi put u Prijedoru“. Ovaj povijesni događaj koji se po prvi puta desio u gradu Prijedoru zajednički su organizirali Bosanski kulturni centar u Prijedoru i Rimokatolički župni ured Sv.Josipa iz Prijedora.

Program božićnog koncerta sa prigodnim božićnim pjesmama su izveli Vokalni ansambl „Domenike“ iz Svete nedjelje pod dirigentskom palicom profesorice Ane Benković i horovi članica BKC Prijedor – mješoviti hor „Harmonija“ i dječji hor „Melody“ iz Sanskog Mosta i hor KUD „Osman Džafić“ iz Prijedora pod dirigentskom palicom profesorice Alme Karabeg.

Na događaju je prisustvovao veliki broj vjernika župa šire prijedorske, sanske i banjolučke regije, kao i vjerskih velikodostojnika Banjolučke biskupije, te predstavnici političkog, kulturnog i vjerskog života iz Prijedora i šire regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvanicama skupa se obratio biskup banjolučki msg.Franjo Komarica koji je poručio „da organiziranje božićnog koncerta prvi puta u Prijedoru predstavlja iznimno važan povijesni iskorak oživljavanja i ovoga vida vjerske kulture bosanskih Hrvata – katolika, ne samo za vjernike u župama Prijedora, Ljubije, Šurkovca, Ravske, Sanskog Mosta, Sasine, Stare Rijeke, i drugim, nego i za sve stanovnike prijedorske regije i čitave Bosne i Hercegovine“.

Profesor Sanel Jakupović, predsjednik Upravnog odbora Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru i Župnik Rimokatoličkog župnog ureda Sv.Josipa iz Prijedora velečasni Marko Vidović su u svojim nastupima posebno istaknuli „da je ovaj događaj jednako važan i za razvoj međureligijske i međukulturalne saradnje i dijaloga svih građana ove regije, imajući u vidu ratna stradanja, povratak stanovništva i ponovnu integraciju u društvene strukture i život dostojan civiliziranom čovjeku“.

Generalni pokrovitelj božićnog koncerta u Prijedoru bila je Doraja Eberle (LR a.D.), predsjednica austrijske humanitarne organizacije „Bauern helfen Bauern“ iz Salzburg-a i počasni član „ambasador za kulturu“ BKC Prijedor.

ASHA prodaja vozila