Početna Prijedorski region ODRŽAN POETSKI ČAS NA KOZARI

ODRŽAN POETSKI ČAS NA KOZARI

Velikim poetskim časom na Mrakovici danas su nastavljeni 49. Književni susreti na Kozari.

Na ovom skupu pjesnika svoje stihove govorili su Ljubivoje  Ršumović  Ranko Pavlović, Đorđo Sladoje, Emsura Hamzić, Ranko Pavlović, Jana Aleksić, Dejan Aleksić i Nenad Grujičić.

„Pjesnici još od Platona pa na ovamo uvijek su u nekom centru pažnje.Platon je , doduše pjesnike izbacio iz svoje  idealne države jer, kaže, oni kvare decu. Međutim, jedan vrlo mudar francuski pesnik rekao je da su pesnici nepriznati zakonodavci sveta“, izjavio je Ljubivoje Ršumović redovni gost Književnih susreta na Kozari  i počasni građanin Prijedora.Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je da je ova manifestacija  ponos grada Prijedora i čitave Republike Srpske.„ Kako se ovi susreti bliže kraju idemo u susret tim jubilarnim 50.susretima i ono što ćemo uraditi je da ćemo već krajem novembra formirati Organizacioni odbor i krenuti u pripremu tog jubileja“, rekao je Pavlović.

Poetskom času na Kozari prethodilo je polaganje vijenca kod spomen biste Skendera Kulenovića na platou na Mrakovici, a Tatijana Batoz Binjaš govorila je stihove poeme Stojanka majka Knežopoljka. U gradskom Pozorištu  večeras će s početkom u 20.00 časova biti održano Veče  laureata gdje će  Đorđu Nešiću, ovogodišnjem laureatu, biti uručena nagrada za životno djelo “ Skender Kulenović- Književni vijenac Kozare”.

kozarski.com