Odbornici Skupštine grada Prijedor usvojili su u nastavku 28. sjednice Skupštine grada odluku o osnivanju Potkozarske kuće koja će djelovati kao poslovna jedinica ovdašnje Turističke organizacije.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije grada Prijedora Dijana Aramanda rekla je da je u pitanju otvaranje prodajnog mjesta za poljoprirvedno-prehrambene proizvode s ciljem promocije i ponude savjetodavnih usluga podrške i obuke.

Potkozarska kuća biće registrovana na bazi Sporazuma o saradnji između grada Prijedora i Udruženja “Projekat Prijedor” iz Trenta. Objekat je namijenjen porodičnim poljoprivredniim proizvođačima, preduzetnicima u poljoprivredi i mikro i malim preduzećima.

Odbornici su prethodno bez diskusije usvojili izvještaj o radu Odbora za žalbe grada Prijedora u 2022. godini, te program i izvještaj o upotrebi boravišne takse, dok je sa dnevnog reda povučen izvještaj o realizaciji Ugovora o pružanju javnih vodnih usluga.

Odbornici su danas usvojili informaciju o broju upisa u matične knjige rođenih, vjenčanih i umrlih na području grada u 2022. godini i informacije o realizaciji Programa korištenja sredstava za podsticaj u preduzetništvu, malim i srednjim preduzećima, o realizaciji budžetskih sredstava za poljoprivredu i ruralni razvoj i o sprovedenoj anketi o zadovoljstvu građana radom Skupštine grada Prijedor, te program korištenja poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području grada Prijedora.