Mokar snijeg uzrokovao je brojne probleme u snabdiejvanju električnom energijom na području prijedorske regije. Kako saznajemo od dežurnog dispečera bez struje su i dalje Ljubija, Marini, Dragotinja, Karani. Međutim pravih informacija o stabilizaciji nema osim da su sve raspoložive ekipe na terenu.

Zbog kvara na dalekovodima, koje je prouzorkovao jučerašnji snijeg, bez struje je ostalo više hiljada potrošača u deset opština. Situacija je posebno teška u Dubici jer su ljudi istovremeno i bez vode.

– Ovo je učestali problem na području opštine jer su dalekovodi iz 1968. godine i nisu rekonstruisani. Jedan dio niskonaponske mreže je obnovljen, ali i to je urađeno polovično, pa zato često dolazi do prekida u snabdijevanju strujom na području ruralnih krajeva. Ja živim na selu, i čim je malo jača kiša i vjetar, mi smo bez struje od 6 do 12 sati. Ako bez struje ostanemo u toku radnog vremena, oni to saniraju, a ako bude poslije, onda poprave sutra- kaže Zlojutro.

Stanovništvo Blatne kod Novog još je bez struje zbog kvarova koje je prouzrokovao vlažan snijeg, rečeno je iz “Elektrodistribucije”.

Na dalekovodu Dobrljin bez napajanja su naselja Poljavnice, Mazić, Kuljani, Žuljevica, Prusci i Devetaci.

Osim toga, bez električne energije je dio naselja Radomirovac, Sokolište, Kršlje, Agića brda, Halilovci, Duge njive i Mrkalji.

 

Prijedor24.com