Početna Prijedorski region Odobrena sredstva za asfaltiranje puta do svetišta kod Ljubije

Odobrena sredstva za asfaltiranje puta do svetišta kod Ljubije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dana 22.12.2020. god. u prostorijama Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, potpisani su Sporazumi sa vjerskim zajednicama i crkvama u okviru kojeg je Medzlisu IZ Prijedor, odobren projekat asfaltiranja puta prema Šišinom turbetu.

Projekat je zajedničkom aktivnošću i angažmanom predsjednika Medžlisa IZ Prijedor gospodina Ajdina Varmaza i džematskog imama Amir ef.Jusića, realiziran u svesrednu pomoć naših prijatelja. Ideja je nastala prije nekoliko godina u Donjoj Ljubiji, predani su zahtjevi, a trenutno su odobrena i određena novčana sredstva.

Ovom prilikom želimo da iskažemo veliku zahvalnost svima onima koji su dali svoj doprinos ovom projektu, na bilo koji način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medzlis IZ Prijedor će nakon propisane procedure,koja je definisana u samom sporazumu sa državnim ministarstvom, izabrati najboljeg i najpovoljnijeg izvodjača radova,a o svemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Naglašavamo da je sporazumom za izvedbu projekta odobreno 95.000 KM.

Po informacijama predsjednika Savjeta gradjana Donja Ljubija,gospodina Sulejmana Draganovica,na terenu je prikupljeno oko 26.000 KM,tako da nedostajuća sredstva trebamo prikupiti u što kraćem roku, kako bismo u potpunosti uz Božiju pomoć realizirali ovaj, hvale vrijedan projekat.

Ljubijanci su se mnogo puta do sada pokazali kao društveno odgovorni, darežljivi i srčani ljudi,tako da smo ubjeđeni da i ovaj puta, podrška za prikupljanje neophodnih sredstava neće izostati.

ASHA prodaja vozila