Početna Prijedorski region Odobrena sredstva Grada za humanitarna udruženja

Odobrena sredstva Grada za humanitarna udruženja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Prijedor objavio je danas listu odobrenih sredstava za planirane aktivnosti u 2020. godini socijalno-humanitarnih saveza i udruženja, te udruženja nacionalnih manjina.

Za finansiranje 14 socijalno-humanitarnih saveza i udruženja izdvojeno je 83.000 KM od 90.000 KM, koliko je planirano u budžetu grada za ovu godinu, a za finansiranje sva četiri registrovana udruženja nacionalnih manjina 20.000 KM, od planiranih 22.000 KM.

Po 10.000 KM odobreno je Udruženju roditelja djece sa posebnim potrebama “Neven”, Udruženju žena “Nada” i “Merhametu”, po 7.000 KM Udruženju paraplegičara, Savezu invalida rada, Međuopštinskoj organizaciji saveza slijepih i Međuopštinskom udruženju gluvih i nagluvih, a po 4.000 KM Regionalnom udruženju distrofičara, Udruženju oboljelih od multiple skleroze i Udruženju dijabetičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Humanitarnom udruženju samohranih roditelja “Osmijeh anđela” i Udruženju za pomoć oboljelima od astme “Anemona” odobreno je po 3.500 KM, a Humanitarnoj organizaciji “Srbi za Srbe” i Udruženju građana “Altruist” po 3.000 KM.

Za udruženja Ukrajinaca, Slovenaca, Čeha i Roma odobreno je po 5.000 KM.

ASHA prodaja vozila