Početna BiH Odlazak na more u Neum znatno olakšan gradnjom novog puta od Stoca

Odlazak na more u Neum znatno olakšan gradnjom novog puta od Stoca

Odlazak u Neum koji godinama građanima naše zemlje stvara nedoumice dali da se opredijele za vožnju preko Svitave ili u koloni strpljivo čekaju satima prelazak preko dva granična prijelaza susjedne Hrvatske već je uklonio novi put koji se gradi od Stoca prema Neumu.
Iako novi put nije u potpunosti završen i još je ostalo desetak kilometara stare ceste, nove dionice su urađene kvalitetno po evropskim standardima i vozačima omogućavaju sigurnu i bezbrižnu vožnju, zbog čega se sve veći broj naših građana odlučuje putovati ovom saobraćajnicom.

Jedino što može biti zbunjujuće vozačima koji dolaze iz smjera Mostara, odnosno Bune jeste izlazak iz Stoca prema Neumu jer još nema putne signalizacije.

Ali, tu navigacija neće iznevjeriti, iako ne trebaju brinuti ni oni koji navigaciju ne koriste ili im iz bilo kojeg razloga nije aktivna, jer u Stocu svaki građanin srdačno objasni kako pronaći put prema jedinom bh gradu na moru, ali i rado govori o ljepotama grada na Bregavi ako pokažete interesovanje.
Biser Hercegovine

To je sjajna prilika i za odmor od putovanja, a ne treba ni propustiti priliku za posjetu nekih od mnogobrojnih historijskih znamenitosti kojima Stolac obiluje.

ASHA prodaja vozila