Zvezdana Alendarević, zaposlena je sedamnaest godina u PU Prijedor. Bila je inspektor za opšti kriminalitet, potom inspektor za privredni kriminalitet, a unazad sedam godina je portparol PU Prijedor. Ističe da je još kao dijete maštala kad će obući policijsku uniformu.

Alendarevićeva navodi da svoj profesionalni put želi da usavršava. Tako je od 2018. godine kao policijski službenik MUP-a Republike Srpske dvije godine provela u mirovnoj misiji u Južnom Sudanu.

Policijsku uniformu dvadesetpet godina nosi Vesna Pačariz, tokom kojih je bila policajac, kriminalistički tehničar, šef smjene, inspektor, portparol, a sada je inspektor opšte policije.

Žene u policiji mogu biti uspješni rukovodioci, najbolji primjer je Milanka Egić, ona je jedanaest godina na poziciji zamjenika komandira, a prošlih šest mjeseci zamjenik komandira u policijskoj stanici Prijedor 1. Ističe da je uvijek imala podršku muških kolega. Milanka je majka troje djece a mož joj je takođe policijski službenik. Naše sagovornice primjećuju da predrasude o tome da žene nešto ne mogu polako blijede a njihovi rezultati najbolja su potvrda da žene mogu uspješno da obavljaju najodgovornije poslove u društvo kao što ej briga o bezbjednosti građana.

 

 

Kozarski