Početna Prijedorski region ODBRANA OD POPLAVA Pavlović: Za cjelovitu zaštitu potrebno više od 65 miliona...

ODBRANA OD POPLAVA Pavlović: Za cjelovitu zaštitu potrebno više od 65 miliona KM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je da projekti koje grad planira za cjelovitu zaštitu od poplava premašuju iznos od 65 miliona KM, što je jedan i po put više od ukupnog godišnjeg budžeta grada.

Pavlović je naveo da će zato etapno, sa “Vodama Srpske”, pokušavati rješavati ovu problematiku na najbolji mogući način.

Nakon posjete mještanima dijela naselja Raškovac koji su često pogođeni poplavama, Pavlović je rekao novinarima u Prijedoru da je poznato da je za ovaj dio grada problem brezičanski most koji nema dovoljnu vodopropusnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Najprije ćemo vidjeti kolika je vodopropusnost i prvo pokušati riješiti taj problem. Pri kraju je izrada projekta za zaštitu ovog dijela grada od poplava gdje se planira jedan obodni kanal da pokušamo zaštititi ljude koji ovdje i rade i privređuju – najavio je Pavlović.

On je posjetio i udruženja građana koja uz podršku iz gradskog budžeta organizuju kurseve šivenja za žene koje se po okončanoj obuci najčešće i zaposle u toj branši.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović rekao je da pomoć koju građani traže uvijek prevazilazi mogućnosti Gradske uprave, ali da će biti rješavano ono što je urgentno i prioritetno kao što je most u Brezičanima.

Mještanin Osman Baltić, koji u svojoj stolarskoj radionici ima četiri zaposlena, istakao je da se svake godine suočava sa problemom poplava.

– Znamo da nema sredstava, ali neka se krene od neke tačke. Mene plavi svake godine, deset metara od kuće, ali problem je kada dođu velike poplave i kada ovdje prave nasipe kao da s ove strane ne žive ljudi – rekao je Baltić.

Mještanka Emira Radinović napomenula je da je odrasla u ovom kraju i da se u vrijeme kad je bila dijete poplava dešavala jednom u deset godina, a sada svake godine po više puta.

“Rješenje poplava mora biti prioritet svih prioriteta i molim gradonačelnika da nam pomogne. Ovdje je stanovništvo staro. Ja sam među najmlađima, a imam 57 godina. Možete zamisliti kako je iznositi starce iz kuća kada dođe poplava, a kamoli spasavati imovinu”, navela je Radinovićeva.

Srna

ASHA prodaja vozila