Početna Prijedorski region Odbornik upozorava na stanje u školstvu: “Izgubićemo sve škole u Prijedoru”

Odbornik upozorava na stanje u školstvu: “Izgubićemo sve škole u Prijedoru”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbornik SDS u Skupštini grada Prijedora, Radenko Stjepić upozorava da su dvije visokoškolske ustanove u gradu na Sani, Visoka medicinska škola i Rudarski fakultet u lošem stanju te da iz godine u godinu prijeti njihovo gašenje.

Stjepić, koji je inače i bivši direktor Visoke medicinske škole, upitao je gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića na prošlom zasjedanju, kada će Visoka medicinska škola iz Prijedora preseliti iz baraka u prostor koji se nalazi iznad Mašinske i Elektrotehničke škole.

– Vi znate da su dvije Visokoškolske ustanove u Prijedoru u veoma teškoj situaciji, nalaze se u barakama, da je svake godine manji broj studenata, da nema studenstkog Doma, za razliku od drugih gradova, kao što je Foča koja ima i Studentski dom i daleko sređenije stanje u obrazovanju, a pogotovo Bijeljina. Postavljao sam nekoliko puta ovo pitanje, smatram da je ovo od interesa za sve nas, da se zamislimo jer možemo lako ostati bez ove dvije visokoškolske ustanove, a uloženo je mnogo truda da se dobiju za Prijedor – rekao je on tokom aktuelnog časa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đaković je izjavio da se nada da će u skorijem periodu Visoka medicinska škola biti smještena u nove prostorije.

– Poznato je većini da tehnička pitanja za visokoškolske ustanove uglavnom rješava nadležno Ministarstvo. Za prvu investiciju Ministarstvo je, za ono što je dogovoreno dostavilo novac, proveden je tender, izabran izvođač i taj dio posla je završen. Uslijedila je odluka da se investira još 100.000 KM u Visoku medicinku školu. Ja ne mogu ovog trenutka govoriti da li je tender završen ili je u toku, ali znam da je završen projekat da se doradi to što je ostalo, i cijenim da će u skorijem vremenu i taj dio posla biti završen da se preseli Visoka medicinska škola u taj prostor – izajvio je prvi čovjek Prijedora.

Nakon toga, odbornik Stjepić je podsjetio da je Skupština usvojila amandman da se  iz budžeta izdvoji 100.000 KM, ali za opremanje Visoke medicinske škole, odnosno nabavaku pomagala i opremanje kabineta.

– Veći problem je da kada dođete do Visoke medicinske škole, ne može se prići, to su lokve, voda, asfaltirano je prije pet, šest godina sve oko škole, samo je taj prostor ostao neasfaltiran, to je sramota! Kada dođu profesori pitaju zar se ne može tih 50 metara riješiti, znači nisu stvoreni uslovi za normalan rad ove škole – zaključio je Stjepić.

Srpska Info

ASHA prodaja vozila