Početna Prijedorski region ODBORNICI VOLE FUDBAL Odlučeno da prekinu sjednicu zbog utakmice Omarska-Rudar

ODBORNICI VOLE FUDBAL Odlučeno da prekinu sjednicu zbog utakmice Omarska-Rudar

Odbornici u Skupštini grada Prijedora odlučili su da današnju 11. sjednicu sa više od 40 tačaka dnevnog reda prekinu u 15 sati zbog utakmice između Fudbalskih klubova “Omarska” i “Rudar” Prijedor u okviru Kupa BiH.

Naime, radno vrijeme predviđeno za održavanja sjednica traje do 19 sati. Budući da je veliki broj odbornika skupštinske većine odlučio da ide na ovu utakmicu koja počinje u 16 sati na stadionu u Omarskoj, odlučeno je da u 15 sati prekinu zasjedanje kako bi mogli stići na utakmicu.

Šef kluba odbornika DNS Goran Predojević rekao je da utakmica ne bi trebalo da bude razlog za prekid sjednice.

– I ja sam pozvan na utakmicu, ali rekao sam da ne mogu jer imam sjednicu – rekao je Predojević.

Šef kluba odbornika SDS Biljana Knežević poručila je da je prekid sjednice zbog utakmice sraman razlog i da je to van pameti.

Odbornik SNSD Saša Bursać smatra da je u redu da se danas radi do 15 sati.

– Po mom mišljenju ovo je najveći sportski događaj, otišao sam prije 20 godina da gledam utakmicu i otiću danas – poručio je Bursać.

Odbornici opozicije imali su primjedbu što je uoči ovog zasjedanja prekinuta praksa da se sedam dana prije održavanja sjednice održi sastanak šefova odborničkih klubova.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović rekao je da održavanje ovih sjednica nije predviđeno Poslovnikom i Statutom Skupštine grada Prijedora.

Na pitanje našeg novinara kada je ustanovljena praksa da se održavaju sjednice šefova odborničkih klubova vršilac dužnosti sekretara Skupštine grada Prijedora Željko Škondrić drsko je reagovao poručivši da mu se pitanja ne mogu postavljati u holu Skupšine grada, već da mu se pitanja dostave u pisanom obliku.

Odbornik Goran Predojević ukazao je i na to da se 34 tačake od 47 ukupno odnose na imenovanja i razrješenja vršioca dužnosti lokalnih funkcionera.

– Predlažem da se u dnevni red uvrsti tačka o raspisivanju konkursa da prestanemo sa ovom lakrdijom – poručio je Predojević.

Duratović je naveo da konkursi za imenovanja nisu u nadležnosti Skupštine već gradonačelnika i da će on odlučiti kada da raspiše konkurs za imenovanje načelnika i direktora u Prijedoru.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović povukao je sa današnjeg zasjedanja odluke o javnom vodosnabdjevanju i prijedlog izmjene tarifa “Vodovoda” kojom je predviđeno uvođenje mrežarine koju će potrošači plaćati u iznosu 2.34 KM mjesečno. Pavlović je povlačenje ovih tačaka obrazložio time da je obiman materijal i da ga odbornici nisu mogli pregledati.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila