Početna Prijedorski region Odbornici u Skupštini grada Prijedora: “TUBIN ODAVNO NE ZASTUPA STAVOVE SDS”

Odbornici u Skupštini grada Prijedora: “TUBIN ODAVNO NE ZASTUPA STAVOVE SDS”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbornici SDS u Skupštini grada Prijedora poručili su da ne podržavaju izbor Mirsada Duratovića (DF) za predsjednika Skupštine grada, te najavili da će svoje unutarstranačke probleme pokušati da riješe prijevremenim izborima za smjenu predsjednika GO SDS Prijedora Milana Tubina.

Odbornik SDS Slavko Švraka je rekao da je Duratović svojim izjavama u javnosti pokušavao da nametne stav da se desio genocid u Prijedoru.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zar nije simptomatično? Dalibor Grabež predlaže Duratovića, Grabež koji je predsjednik PDP u Prijedoru a produžena ruka SNSD, i onda kaže da nije on predložio Duratovića već DF. Kako to da je on prijedlog DF, zar je on sam sebe predložio? Duratović je bio smisao njihovog vođenja politike godinu dana, koja je dovela do toga da je razbila srpski korpus – ocjenjuje Švraka.

 

Dodaje da je 16 Srba odbornika glasalo za Duratovića.

 

– Da li se ovih 16 odbornika pita je li ispravno što su to uradili, kako će doći pred spomenik palim borcima kada su izglasali nekoga ko kaže da je ovdje bio genocid – upitao je Švraka.

 

On je naveo da je Sud u više navrata odlučio da su odluke skupštinske većine bile nezakonite.

– Pojedini odbornici su tumačili i odluke suda da li su zakonite ili nezakonite. Mi smo trebali da ispoštujemo odluke Suda i zaštitimo imovinu Prijedora, trudimo se da pokažemo da ne treba da se troše pare naroda i budžetska sredstva nelegalno. Zadnjom smjenom Mešića sa mjesta predsjednika Skupštine nanijeli smo štetu, jer će se i njemu isplaćivati šest mjeseci bijeli hljeb, kao što je i prošlom predsjedniku – tvrdi on.

 

SDS u Prijedoru ima pet odbornika. Međutim, samo Radenko Stjepić podržava novu skupštinsku većinu i glasa za njene odluke, dok Slavko Švraka, Sanja Rađenović i Jovana Panić ne podržavaju novu skupštinsku većinu. Peti odbornik, Ratko Stijić, već duže vrijeme ne prisustvuje sjednicama, ali je tokom ranijeg prisustva podržavao stavove ova tri odbornika.

 

Šefica Kluba odbornika SDS Jovana Panić kaže da se odbornici SDS ukazivali da su unutarstranački izbori u maju prošle godine sprovedeni nezakonito.

– Komisija je ustanovila neregularnosti o kojim smo pričali mi odbornici i shodno tom izvještaju smo krenuli u konsolidaciju SDS, ne samo onih odbora koji nisu formirani, već i koji su formirani. To će rezultirati kasnije prijevremenom skupštinom o smjeni Tubina, koji je svakako neregularno izabran – izjavila je Panićeva.

 

Dodaje da više od godinu dana apeluju na vrh stranke da reaguje i riješi unutarstranačke probleme SDS.

 

– Tubin odavno ne zastupa stavove SDS, svi znamo da on radi sa SNSD. On samo narušava ugled SDS – zaključila je ona.

 

U Komisiji koja je ispitivala regularnost izbora u prijedorskom SDS bio je i član Glavnog odbora ove stranke Borislav Marić. On je rekao su utvrdili da je i njegovo ime potpisano na sedam mjesta, ali da to nije on učinio.

 

– Ukazali smo na mjesne odbore u kojima nisu održani sastanci, već su imali povjerenika, i utvrdili još neke nepravilnosti. Izvještaj smo dostavili Predsjedništvu i očekujemo njihov stav – izjavio je Marić.

 

On je dodao da moraju naći način da poljaljani ugled SDS vrate tamo gdje mu je mjesto, pogotovo jer se bliže lokalni izbori.

 

– Sada nismo kredibilan partner; ljudi kažu “kada sredite probleme u svojoj stranci onda možemo pregovarati” – zaključio je on.

Srpska Info

ASHA prodaja vozila