fbpx

Odbijen Mijatovićev prigovor protiv Eledina Hamzića iz Prijedora

Centralna izborna komisija BiH odbila je prigovor koji je član SPD Vojin Mijatović podnio protiv Elvedina Hamzića iz Prijedora, člana koalicije „Zajedno za BiH“, na prethodnim izborima.

Mijatović je u prigovoru naveo da je Hamzić počnio niz kršenja Izbornog zakona BiH na najgori mogući način, a to je sve uradio na društvenoj mreži „Fejsbuk“, na kojoj ima oko 5.000 pratilaca.

Hamzić je u svom odgovoru naveo da je neko, ko je imao namjeru da mu politički naškodi, otvorio lažni profil na njegovo ime i pisao sramne i gnusne laži.
– Imajući sve u vidu, CIK nije mogao sa sigurnošću utvrditi odgovornost Hamzića, pa je prigovor odbijen – navedeno je u CIK-u.

Hamzić nam je rekao da je za spornu prepisku čuo od svojih prijatelja, te da nikada nije posjetio „Fejsbuk“ stranicu Mijatovića.

– Iz kojeg razloga su Mijatović i njegov advokat Dario Sandić željeli da me ocrne i nanesu moralnu štetu, mogu samo njih dvojica odgovoriti i razmisliti u budućnosti kojim sredstiva se služe na političkoj sceni. Meni su savjest i moral čisti – rekao je Prijedorčanin Hamzić.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila