MG Mind iz Mrkonjić Grada, ABC Solutions i “Tekton” iz Banjaluke, “Niskogradnja” iz Laktaša dobili su najviše višemilionskih ugovora od Grada Banjaluka.

MG Mind u vlasništvu biznismena Mladena Milanovića Kaje dobio je od samo dva ugovora blizu tri miliona maraka sa PDV.

Za izvođenje radova na izgradnji parternog okruženja mosta “Dolac”, “MG Mind” kao predstavnik grupe i Sector Security dobio je blizu 2 miliona maraka sa PDV-om.

“MG Mind” je dobio posao i za rekonstrukciju Ulice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Motikama sa izgradnjom vodovoda i trotoara u vrijednosti od 1.249.917 KM sa PDV-om.

Ovo nisu jedini poslovi koje je Mladen Milanović Kaja dobio od Grada.

Njegova firma “Gradnjaplus” dobila je i posao za rekonstrukciju Ulice olimpijskih pobjednika.

Firma “ABC Solutions” dobila je od samo jednog ugovora blizu 800.000 maraka sa PDV, a u pitanju je ugovor za rekonstrukciju tvrđave Kastel.

Ova firma će takođe graditi i Centralno spomen obilježje u Banjaluci, uz firme “Niskogradnja” iz Laktaša, “Tekton” iz Banjaluke i Centar za projektovanje i konsalting, a svi oni će za taj posao dobiti oko 6.3 miliona maraka.

Firma “Tekton” je takođe radila i rekonstrukciju terena kod Sokolskog doma i dobila blizu 850.000 maraka sa PDV-om za taj posao, iz ukupno dva ugovora, o čemu je Srpskainfo već pisala.

Ugovore koje smo izdvojili tiču se poslova u proteklih nekoliko mjeseci, a u većini ugovora, novac iz gradske kase dobijaju većinom iste firme.

FOTO: PRINTSCREEN/GRAD BANJALUKA

FOTO: PRINTSCREEN/GRAD BANJALUKA

FOTO: PRINTSCREEN/GRAD BANJALUKA

FOTO: PRINTSCREEN/GRAD BANJALUKA

Izvor: Srpskainfo / Autor: Milan Ilić / Foto: Printscreen/Grad Banjaluka