Početna Crna hronika Od osiguranika uzimao novac i zadržavao ga za sebe

Od osiguranika uzimao novac i zadržavao ga za sebe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u nastavku akcije kodnog naziva ”Uplatnica”, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su izvještaj protiv lica N.Đ.(1979) i R.Đ.(1964) iz Oštre Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela ”Pronevjera”, ”Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave ” i ”Nesavjestan rad u službi”.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeno lice N.Đ., tokom 2014. i 2015. godine, zaposleno u osiguravajućem društvu u Oštroj Luci, protivpravno prisvojilo novac povjeren u radu, na način da je od osiguranika uzimalo novac za uplatu naknada za registraciju motornih vozila, ovjeravalo uplatnice žigom potvrđujući da su iste realizovane, te novac zadržavalo za sebe, neuplaćujući ga na račun budžeta Republike Srpske. Na ovaj način osumnjičeno lice je počinilo krivična djela ”Pronevjera” i ”Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave”, oštetivši budžet Republike Srpske za iznos od 56.307,95 KM, ujedno pribavljajući protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeno lice R.Đ. je kao odgovorno lice preduzeća za vršenje tehničkog pregleda vozila omogućilo osumnjičenom licu N.Đ. izvršenje krivičnih djela dajući na upotrebu predmetni žig, čime je počinilo krivično djelo ”Nesavjestan rad u službi”.

cera - Od osiguranika uzimao novac i zadržavao ga za sebe