Početna BiH Od marta iz Banjaluke za Beč, uskoro objava nove destinacije

Od marta iz Banjaluke za Beč, uskoro objava nove destinacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Direktor Aerodroma Republike Srpske Milan Račić najavio je večeras da bi u narednih desetak dana sa banjalučkog aerodroma trebalo da bude uvedena još jedna avio-linija prema EU.

“U roku od sedam do 10 dana vjerovatno ćemo uvesti još jednu destinaciju prema EU, a koja je destinacija u pitanju, to još ne mogu da otkrijem”, rekao je Račić.

On je rekao da avio-linija Beč-Banjaluka, koja će biti uvedena krajem marta naredne godine, neće biti sezonska.

“Letovi na destinaciji Beč-Banjaluka počinju 30. marta. U principu ovo nije sezonska linija, ali neće biti višegodišnja”, rekao je Račić za Alternativnu televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Aerodroma Republike Srpske rekao da je više od 120.000 putnika ove godine putovalo sa banjalučkog aerodroma.

“Vidjećemo do kraja godine koji će to biti broj putnika. Posmatrajući prethodnu i godinu prije toga, ovo je dobar pokazatelj da aerodrom ima potencijal i snažan rast”, rekao je Račić.

On kaže da su predstavnici Kompanije “Rajaner” izrazili zadovoljstvo dosadašnjim poslovanjem i dodaje da će nastojati da cijene karata i ubuduće budu najpovoljnije.

“Aerodrom Banjaluka ima najpovoljnije uslove i najpovoljnije karte za putovanje ka EU sa kompanijom `Rajaner`”, rekao je Račić.

S obzirom da je banjalučki aerodrom bio u zaostatku u odnosu na svjetske tokove po pitanju avio-saobraćaja, Račić kaže da kao direktor Aerodroma Republike Srpske forsira da se ovaj aerodrom “petom brzinom” uključi u svjetske tokove.

“Svaki putnik i destinacija su jako bitni. Najveći potencijal jeste u onim mjestima u EU u kojima ima dosta naših sunarodnika”, rekao je Račić.

Govoreći o proširenju terminalne zgrade na Aerodromu Banjaluka, Račić kaže da su prošle sedmice dobili građevinsku dozvolu i trenutno pripremaju tendersku dokumentaciju.

ATV

ASHA prodaja vozila