Početna Vijesti Od danas na području Banjaluke dual radar

Od danas na području Banjaluke dual radar

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka (PU) od danas pa do 11. marta biće postavljen radarski sistem “Dual” koji podrazumijeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika, saopšteno je iz ove PU.

“Navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obje saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila”, navodi se u saopštenju.

Uređaj “Dual” posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče, tako da je mogućnost korupcije potpuno eliminisana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozačima koje ovaj radarski sistem “uhvati” prilikom prekršaja, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

“Policijska uprava Banja Luka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da odgovornim ponašanjem zaštite sebe a i druge učesnike u saobraćaju”, zaključuje se u saopštenju PU Banjaluka.

cera - Od danas na području Banjaluke dual radar