U okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition, dm drogerie markt je tokom 2022. godinepodržao realizaciju 17 ekoloških projekata. Među njima je i projekt „Svijet zavoli – otpad odvoji“ Osnovne škole „Vuk Stefan Karadžić“ iz Bosanske Dubice /Kozarske Dubice.

U sklopu projekta su uređene i od otpada očišćene četiri lokacije, dva dječija igrališta, kej i prostor oko škole te su postavljene kante i koševi za skladištenje plastike.

„Osim akcije čišćenja navedenih lokacija u kojoj su učestvovali učenici osmih i devetih razreda, imali smo i edukaciju o važnosti zaštite životne sredine i važnosti reciklaže. Naučili smo da, uz pravilno odlaganje i reciklažu, otpad može biti ponovo korišten, te na taj način štitimo naše prirodne resurse koji nisu beskonačni. Sve više učenika se odaziva i oni već sada uviđaju probleme koji nastaju u našem ponašanju prema prirodi i nude rješenja“,izjavila je Katica Smiljanić, koordinatorica projekta.

Projekt „Svijet zavoli – otpad odvoji“ jedan je od ukupno 17 odabranih, koje je u sklopu kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition, kompanija dm podržala s više od 60.000 KM. Kampanja se realizira već duži niz godina, a do sada je kroz različite aktivnosti dm podržao domaće proizvođače i ekološke projekte.

Prijedor24.com