Početna Prijedorski region Obuka za nastavnike iz Prijedora: Bezbjednost djece u digitalnom svijetu

Obuka za nastavnike iz Prijedora: Bezbjednost djece u digitalnom svijetu

Policijska uprava Prijedor u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom realizovala je obuku nastavnika o temi „Bezbjednost djece u digitalnom svijetu“, jer se za učenike drugih razreda osnovnih škola uvodi novi predmet u nastavi pod nazivom Digitalni svijet.

Inspektor za visokotehnološki kriminalitet Policijske uprave Prijedor održao je obuku za 82 nastavnika iz osnovnih škola sa područja Prijedora i regije koji će u narednom periodu, uvođenjem predmeta „Digitalni svijet“, učenicima držati predavanja o ovoj temi – saopštili su iz Policijske uprave Prijedor.

Dodaju da je nastavnicima ukazano na prednosti korištenja interneta, ali i na opasnosti koje sa sobom nosi upotreba digitalne tehnologije.

– Na koji način mladi danas mogu da se zaštite od opasnosti koje sa sobom nosi digitalni svijet i koje se preventivne mjere mogu preduzeti kako bi se spriječilo nasilje u digitalnom okruženju, samo su neke od tema kojima su predavači edukativnim metodama osposobili nastavnike da stečena znanja u narednom periodu prenesu djeci – poručuju iz PU Prijedor.

Zaključuju da će tokom redovnih nastavnih aktivnosti iz predmeta „Digitalni svijet“ znanje iz ove oblasti nastavnici na prilagođen način predstavljati školarcima, ali i roditeljima koji su dužni da obrate pažnju na djecu prilikom korištenja digitalne tehnologije, kako bi se na vrijeme spriječilo da djeca postanu žrtve nasilja digitalnog svijeta ili drugih vidova zloupotrebe koje digitalna tehnologija omogućava.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila